Åminne BrukÅminne Bruks egen hamn

Åminne Bruks egen hamn

Åminne hamn vid bruket är populär. Utöver att den ligger vackert vid bruket och Vidöstern så är den praktisk för båtägare. Hamnen har blivit upprustad under senaste åren. Den har en ordentlig ramp för sjösättning, stadiga bryggor och det finns en bra parkering vid sidan av hamnen. Du behöver inte ha båt för att besöka hamnen. Ta med dig kaffekorgen och slå dig ner vid borden som finns uppställda och njut av vår hamn.

Det finns inga lediga båtplatser i hamnen säsongen 2019.
Det är så många som frågar, så vi ställer ingen i kö just nu.

Priser för båtplatser

Bomplats för båt 800 kr + medlemsavgift 100kr

Övriga platser 700 kr + medlemsavgift 100kr

Specialplats för båt 1000 kr + medlemsavgift 100kr

Bra att veta

Räddningstjänsten har förbjudit ALL parkering i hamnen pga att rampen vid bruket är deras snabbaste väg för sjösättning vid sjöolycka i Vidöstern. Det finns utmärkta stora parkeringsytor bredvid hamnen några steg bort.

Allt jobb i hamnen görs ideellt av medlemmar i Föreningen Åminne Bruksmuseum. Alla är välkomna att använda rampen vid sjösättning av båten, men vi vädjar till ditt samvete om ett bidrag på 20 kr när du lägger i båten och 20 kr när du plockar upp den. Det finns en bössa i hamnen och där finns också skylt med swishnr. Vi vill kunna underhålla hamnen för allas trevnad.

Det finns en grillplats iordninggjord, men var noga med att att ha vatten för släckning och se till att elden är ordentligt släckt efter dig. Du eldar bredvid ett museum. Du är välkommen att plocka äpplen från äppelträdet som står på ängen i hamnen. Det brukar digna av äpplen.

Hamnkapten och ledare för gänget ideellt arbetande hamnvärdar är Dan Danielsson tel. 070-636 46 77. Kontakt info@aminnebruk.se

Läs gärna vår historiska berättelse om hamnens betydelse för bruket.

  • En utomordentlig ramp för sjösättning.

  • Det finns flera bryggor för båtplats.

  • Välkommen att ta med kaffekorgen och njut av vår vackra hamn. du behöver inte ha båt för att besöka hamnen.

  • Läs gärna på hamnhyttens anslagstavla!

  • Du kan boka plats inne i den skyddade hamnen eller vid brygga.

  • Ordning och reda i hamnen vid Åminne Bruk.

  • Gott om parkering alldeles bredvid hamnen.

  • Räddningstjänsten har förbjudit ALL parkering i hamnen pga att rampen vid bruket är deras snabbaste väg för sjösättning vid sjöolycka i Vidöstern. Det finns utmärkta stora parkeringsytor bredvid hamnen några steg bort.

  • När du använder rampen betalar du 20 kr när du lägger i båten och 20 kr när du plockar upp den.

  • Ett bidrag på 20 kr när du lägger i båten och 20 kr när du plockar upp den. Det finns en bössa i hamnen och där finns också skylt med swishnr. Vi vill kunna underhålla hamnen för allas trevnad.