Åminne BrukNyheter > Betalning av rampavgift Åminne hamn

Publicerad: 26 juli 2023

Betalning av rampavgift Åminne hamn

Åminne hamn vid bruket är populär. Utöver att den ligger vackert vid bruket och Vidöstern så är den praktisk för båtägare som antingen har sin båt på en av hamnplatserna eller använder rampen för att sjösätta över dagen. Det är en privat hamn som ägs av Åminne bruk och den sköts helt ideellt av föreningen och dess medlemmar. För att kunna finanserna skötsel och underhåll tar vi ut en rampavgift och avgift för hamnplats. Vi har nu uppdaterat med ytterligare en metod att betala avgiften för rampen i hamnen på Åminne bruk

Hamnen är en del av Åminne bruks historia och den bidrar idag till att vi är en levande mötesplats. Det en populär småbåtshamn och för de som inte har hamnplats finns det en fin ramp för att sjösätta sin båt för en dag på Vidöstern. 

Hamnen har blivit ordentligt upprustad under senaste åren. Vi investerade bla under 2022 i nya bommar som möjliggjorde nya 6 nya båtplatser och även 2 gästplatser för de som besöker oss via sjövägen. Även rampen rustades upp och förlängdes med en gjuten platta.

Avgifterna för ramp och hamnplats möjliggör att vi kan hålla en god standard och finansiera skötsel och underhåll men även göra nya investeringar när det behövs.

Alla som använder rampen ska betala rampavgift förutom de som redan har båtplats där avgiften ingår.

Det går att betala en dygnsavgift eller en årsavgift och betalning sker genom parkeringsappen Parkster eller genom sms. Scanna QR-koden på skylten och följ instruktionerna. I appen väljs antingen dygnsavgift eller årsavgift. Det går fortfarande också att betala via Swish och kontant.  

Avgiften är 50 kr / dygn eller 400 kr / år.

 

 

   

Senaste nytt från oss

Gjutning igen på Bruket

2024-05-31

Gjutning igen på Bruket

Läs mer »

Konst- och fotoutställning sommaren 2024

2024-05-30

Konst- och fotoutställning sommaren 2024

Läs mer »

Museivärdar blir också turistvärdar

2024-05-29

Museivärdar blir också turistvärdar

Läs mer »

Föreningsstämma tisdagen 9 april 2024 kl 18

2024-03-21

Föreningsstämma tisdagen 9 april 2024 kl 18

Läs mer »

Hamnen vårfin, men skadegörelse upptäckt

2024-04-07

Hamnen vårfin, men skadegörelse upptäckt

Läs mer »