Åminne BrukNyheter > Betalning av rampavgift Åminne hamn

Publicerad: 26 juli 2023

Betalning av rampavgift Åminne hamn

Åminne hamn vid bruket är populär. Utöver att den ligger vackert vid bruket och Vidöstern så är den praktisk för båtägare som antingen har sin båt på en av hamnplatserna eller använder rampen för att sjösätta över dagen. Det är en privat hamn som ägs av Åminne bruk och den sköts helt ideellt av föreningen och dess medlemmar. För att kunna finanserna skötsel och underhåll tar vi ut en rampavgift och avgift för hamnplats. Vi har nu uppdaterat med ytterligare en metod att betala avgiften för rampen i hamnen på Åminne bruk

Hamnen är en del av Åminne bruks historia och den bidrar idag till att vi är en levande mötesplats. Det en populär småbåtshamn och för de som inte har hamnplats finns det en fin ramp för att sjösätta sin båt för en dag på Vidöstern. 

Hamnen har blivit ordentligt upprustad under senaste åren. Vi investerade bla under 2022 i nya bommar som möjliggjorde nya 6 nya båtplatser och även 2 gästplatser för de som besöker oss via sjövägen. Även rampen rustades upp och förlängdes med en gjuten platta.

Avgifterna för ramp och hamnplats möjliggör att vi kan hålla en god standard och finansiera skötsel och underhåll men även göra nya investeringar när det behövs.

Alla som använder rampen ska betala rampavgift förutom de som redan har båtplats där avgiften ingår.

Det går att betala en dygnsavgift eller en årsavgift och betalning sker genom parkeringsappen Parkster eller genom sms. Scanna QR-koden på skylten och följ instruktionerna. I appen väljs antingen dygnsavgift eller årsavgift. Det går fortfarande också att betala via Swish och kontant.  

Avgiften är 50 kr / dygn eller 400 kr / år.

 

 

   

Senaste nytt från oss

Julkonsert i Kolladan 21 oktober med Lindbergarna och Widerbergs

2023-10-05

Julkonsert i Kolladan 21 oktober med Lindbergarna och Widerbergs

Läs mer »

Återkommande konsert i gjuterihallen!

2023-04-16

Återkommande konsert i gjuterihallen!

Läs mer »

Dags söka sommarjobb på bruket! Maila oss!

2023-03-01

Dags söka sommarjobb på bruket! Maila oss!

Läs mer »

Gott Nytt år!

2022-12-23

Gott Nytt år!

Läs mer »

Masugnens fönster räddas

2022-10-31

Masugnens fönster räddas

Läs mer »