Åminne BrukProgram > Julkonsert i Kolladan 21 okt

Program 2023

Julkonsert i Kolladan 21 okt

Vid årets julmarknad så presenteras en nyhet i år. Julkonsert i Kolladan på lördagskvällen med Lindbergarna samt Towe och Charlotta Widerberg. Dags att förköpa biljett! Chansa inte på att det finns biljetter i entrén innan konserten.

Nenne Lindberg med band tillsammans med Towe och Charlotta Widerberg uppträder på scenen och då kan vi lova att publiken är välkomna att sjunga med i de kända julsångerna.

Nenne Lindberg är en av de många musikaliska "Lindbergarna" som sjungit i kyrkliga och andra sammanhang. I skrivande stund vet vi inte exakt hur många av klanen Lindberg som kommer, men t ex Nennes son Martin och dottern Emilia brukar ansluta emellanåt. Däremot Nennes farbror Målle Lindberg kan vi nog inte förvänta oss där åldern tar ut sin rätt. Towe och Charlotta Widerberg är kända från dansbandsscenerna. De bästa och mest sjungna julsångerna kommer att höras.

Idén till julkonsert dök upp på Masugnens dag i somras när Lindbergarna fyllde kolladan. Då var det många som ville höra dem igen.

-Nu hoppas vi på en stor publik när vi vågar satsa på julkonsert, säger Helena Nyberg, ordförande i Föreningen Åminne Bruksmuseum. Det känns roligt att kunna erbjuda en julkonsert i samband med julmarknaden. Hon skickar med tipset att det kan vara skönt med en extra tröja när det är höstväder.

Även om vädret skulle vara lite "röset" så kommer musiken att värma. Bänkar är utställda i den annorlunda konsertmiljön.

OBS! Mingel innan konserten. Kom i god tid.

 

 

Information

21 oktober

Lördagen 21 oktober kl 18:30 Mingel innan julkonserten. Kom i god tid!

165,- i entrén

Biljettpriset är 165 kr för vuxna och 65 kr för barn under 15 år. Då ingår också entré till julmässan på lördagen och mingel innan konserten. Biljetterna förköps genom att skicka mail till event@aminnebruk.se eller att registrera direkt via länken nedan. Efter registreringen ber vi er betala summan för biljetterna in till swish 123 671 37 70. Mottagare är Åminne Bruksmuseum. Vid betalning skriv Julkonsert i textfältet på Swish. När vi mottagit din betalning och registreringen är komplett är dina biljetter bokade.

Händer härnäst på Åminne Bruk

1 maj - 1 september

Guidad visning

Gjuterivandring

Läs mer »

1 juni - 30 augusti

Bisafari på Bruket

Intressant naturupplevelse

Läs mer »

15 juni - 18 augusti

Runes handelsbod

En handelsbod från förr

Läs mer »