Åminne BrukNyheter > Besöksrekord i sommar för Bruksmuseet

Publicerad: 28 augusti 2020

Besöksrekord i sommar för Bruksmuseet

Åminne Bruksmuseum gläds över besöksrekord i sommar. Över tusen personer har besökt sommarens konst- och fotoutställning, samt vår permanenta historiska utställning.

När finissagen var slut och bruksmuseet stängde för säsongen den 23 augusti, så visade statistiken 1004 besök. Aldrig har så många hittat till bruket under en sommarsäsong tidigare.

Sommarens stora konst och fotoutställning på Åminne bruk rönte så stort intresse, så den förlängdes med en vecka för att fler skulle få chansen att besöka bruket innan den stängdes. Den avslutades med finissage under söndagseftermiddagen den 23 augusti. Fotografen Alin Popescu intervjuades och berättade om sitt projekt "100 ansikten av Värnamobor" med anledning av att Värnamo stad fyller 100 år. Han berättade också om den foto- och filmkurs som han ska leda för barn- och ungdomar på Värnamo Kulturskola i höst. Utställningen stängde med att fotograferna plockade ned sina tavlor och de som passat på att köpa konst och foto fick plocka med sig verket hem.

Föreningen Åminne Bruksmuseum vill framföra ett stort tack till de som gjorde framgången möjlig!

Konstnärerna John-E Franzén, Ulrika Franzén, Peter Lundström och Katarina Vallbo.
Värnamo Fotoklubb som representerades av Alin Popescu, Allan Rydahl, Andreas Skagerlind, Kalle Palmaer, Lars-Olof Smedenfors, Leif Gustafsson, Manne Jakobsson, Sven-Arne Lagerstedt, Thomas Johansson, Tomas Karlsson och Åke Lövgren. 

Åke Andrén för hans engagemang så utställningen kom till stånd.

Ett tack också till Åminne Bruksmuseums Björn Inganäs, Anna Nilsson och Karin Malmsten i utställningskommittén, Bosse och Birgitta Lindén, som stöttat och ryckt in, samt Eric Jonsson, Göran Gustavsson och Lars-Göran Holm som hjälpt till så konsten kom upp på väggen. Och tack till Värnamo kommun som bistått med ungdomar som gjort feriepraktik på bruket så vi kunnat ha reception och utställning bemannad och öppen femdagar i veckan hela sommaren.

Vi tackar också Studieförbundet Vuxenskolan för gott samarbete.

Men utan dig som har besökt oss så hade vår satsning varit förgäves. TACK till dig som hittat till oss i Åminne i sommar! Välkommen tillbaks nästa sommar!

  • Konst- och fotoutställningen har skett i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

"Besökarna har kommit i en jämn ström, det är högt i tak och stora ytor, så att hålla avstånd har varit enkelt. Vi gläds verkligen över vårt besöksrekord."

Bosse Lindén, ordförande i Föreningen Åminne Bruksmuseum.
Senaste nytt från oss

Tack för gåva till Brukets arkiv

2021-11-25

Tack för gåva till Brukets arkiv

Läs mer »

Vinterförvaringen öppnar 20 oktober

2021-09-30

Vinterförvaringen öppnar 20 oktober

Läs mer »

MUSIK PÅ ÅMINNE BRUK i sommartid. Peter Hallström, Wille Ahnberg och  Sven Lindvall!

2021-06-17

MUSIK PÅ ÅMINNE BRUK i sommartid. Peter Hallström, Wille Ahnberg och Sven Lindvall!

Läs mer »

Museet har öppnat för säsongen 2021

2021-06-12

Museet har öppnat för säsongen 2021

Läs mer »

Föreningsstämma Åminne Bruksmuseum 15 juni 2021

2021-05-25

Föreningsstämma Åminne Bruksmuseum 15 juni 2021

Läs mer »